Afbeelding

Fleur Timmermans: van manegeruiter naar Z2 dressuur

Nieuws

Ze begon als manegeruiter, inmiddels rijdt Fleur Timmermans (20) Z2 dressuur met haar merrie Jelly V. Bij Dressuurstal van Baalen traint ze hard om te groeien in de dressuursport. “Ik vind het leuk om te zien dat ik mezelf na elke les en elke wedstrijd weer een stukje verbeter.”

Jelly V

Fleur Timmermans begon met paardrijden toen ze 6 was, op de manege. “Dat heb ik een tijdje gedaan. Daarna kreeg ik 2 hele leuke pony’s, waar ik heel veel van heb geleerd. Inmiddels rijd ik Jelly V (Dreamboy x Juventus), een 10-jarige merrie. Ze staat momenteel op Dressuurstal van Baalen. Ik start haar in de klasse Z2.” In haar dagelijks leven doet Fleur de opleiding BBL retail specialist en werkt ze daarvoor bij het bedrijf van haar ouders. “Ik kan de paarden makkelijk combineren met mijn studie en werk. Ik heb vaak ‘s avonds les, waardoor ik na werk tijd heb voor de paarden.”

Groei en verbetering

Het leukste aan de dressuursport vindt Fleur de groei die ze doormaakt. “Ik vind het leuk om te zien dat je per les jezelf verbeterd en groeit. Ik zorg ervoor dat ik elke wedstrijd een beetje beter wordt en mijn paard en ik elkaar steeds beter gaan leren kennen. Dat zorgt er soms ook voor dat ik mezelf te veel druk op leg, waardoor er dan soms vanuit beide kanten spanning ontstaat op wedstrijd.”


Mooiste herinnering

Fleur vertelt over haar mooiste overwinning: “Ik denk dat dit in het jaar 2021 was, mijn laatste ponyjaar. In die tijd had ik een geweldige pony, Prins Casper, die echt van alle markten thuis was; springen, dressuur, die pony deed alles! We waren op de regiokampioenschappen 1ste geworden van de regio Zuid-Holland in de klasse Z1, waardoor we een ticket hadden voor het NK. Mijn eerste NK ooit. Ik wist zelf niet wat mij te wachten stond en reed daar zonder verwachtingen naar binnen. Toen we aan het afzadelen waren schrok ik ineens heel erg toen ik de tussentijdse uitslagen zag; ik stond namelijk 1ste! Ik wist wel dat er nog heel veel moesten en ik deze plek niet zou behouden, maar om dan uiteindelijk 5de van Nederland te worden in klasse Z1, dat was toch wel een van de gaafste herinneringen!”

Toekomstplannen

“Het liefste zou ik het hoogst haalbare uit de toekomst halen, wat Jelly natuurlijk kan. We hebben helaas afgelopen december enorme pech gehad, waardoor Jelly nu een ontsteking en een breik in haar kaak heeft. Daardoor liggen we er even uit. Maar ik weet zeker dat we sterker terugkomen!”

Foto’s: Fleur Timmermans (privebezit)